+45 70 20 27 31
Ring
+45 70 20 27 31

Udfasning af PHP 5

Udfasning af PHP 5

Hos Conviator har vi et højt fokus på sikkerhed for vore kunders løsninger, men overgearer samtidig heller ikke så meget at det er til gene.

Med dette indlæg vil vi gerne være ude i meget god tid i forhold til udfasning af PHP 5.

Udviklerne af PHP programmeringssproget vedligeholder forskellige version af sproget i en periode efter dennes udgivelse. Dette betyder at der en gang imellem udfases en version.

PHP findes lige nu i version 5 og version 7. Version 5 lever lige nu i det sidst stadie, hvor den aktuelle version af PHP 5.6. Denne version får ikke længere sikkerhedsrettelser efter 31-12-2018, hvilket betyder at vores software leverandører vil nedlægge understøttelsen af PHP 5.6 i starten af 2019.

Med skiftet fra PHP 5 til PHP 7 sker der rigtig mange ændringer internt i programmeringssproget og dette har især lidt ældre CMS-systemer udfordringer med. Den nye version giver samtidig store hastighedsoptimeringer og sikkerhedsrettelser.

Du kan læse mere om udfasningsdatoer for PHP her.

Hvordan skal vi forholde os som kunde?

Som kunde er det vigtigt at du allerede nu sørger for at din hjemmesides programkode/CMS er klar til at køre på PHP 7 og allerede nu kan du skifte til nyeste PHP 7.2 via dit kontrolpanel.

Som en lille hjælp kan vi fra egne tests oplyse at følgende CMS-versioner fungerer med PHP 7:

  • Drupal 8 fungerer med PHP 7.1 fra version 8.4 og med PHP 7.2 når Drupal 8.5 bliver frigivet
  • Drupal 7 fungerer med PHP 7.0 på Drupal 7.58 og fremefter
  • WordPress fungerer med PHP 7 fra WordPress 4.9
  • Joomla 3.8 understøtter PHP 7
  • Magento 1.x understøtter ikke officielt PHP 7. Der er dog flere på internettet der melder om at Magento 1.9.3.x fungerer på PHP 7.0
  • Magento 2.0 understøtter PHP 7

Helt generelt set anbefaler vi dog at man, i det omfang det er muligt, benytter den nyeste version af sit CMS-system.

Bruger du ikke et af ovenstående CMS-løsninger bør du kontakte din udvikler for at finde ud af hvad mulighederne er for at blive kompatibel med PHP 7.

Har du selv lavet din hjemmesides programkode, så har PHP udviklerne udgivet en række sider der fortæller om de forskelle der ligger imellem versionerne og hvordan man opdaterer sin programkode til at være kompatibel. Du finder vejledningen her: http://php.net/manual/en/migration70.php

Nævneværdige kodeændringer

MySQL API’et er fjernet

mysql_* funktionerne er udgået/fjernet i PHP7 og man skal derfor benytte MySQLi i stedet for. Til de fleste mysql_* funktioner findes der dog tilsvarende mysqli_* funktioner

Ereg funktionerne er udfaset

Her kan man i stedet benytte preg_* funktionerne

Hvornår udfaser I PHP 5?

Da vi har rigtig mange kunder der i dag kører deres hjemmeside på PHP 5, så har vi ingen plan om at udfase PHP 5 før vi af sikkerhedsmæssige årsager bliver tvunget til det, enten i form af kritiske sikkerhedshuller der ikke bliver rettet fra udviklerne eller når vores softwareleverandør vælger at det nu er tid til at fjerne understøttelsen af PHP 5.6.

Begge dele sker dog umiddelbart først i starten af 2019, men vi har allerede nu forberedt os, ved at alle vores Linux webhoteller kører PHP 7.2 som standard, men med mulighed for at nedgradere til PHP 7.0 eller 5.6. Vi har dog ikke ændret på den PHP version der benyttes på eksisterende webhoteller.

Jeg er stadig i tvivl om jeg bliver påvirket af ændringerne?

Er du stadig i tvivl om hvor vidt du bliver påvirket af de forestående ændringer, så kontakt vores support på 70 20 27 31 eller via e-mail. Vores kundeservice og teknikere sidder klar til at hjælpe

Related Post