+45 70 20 27 31
Ring
+45 70 20 27 31

Blog

Opgradering af spamfilter

Over det sidste års tid har vi arbejdet på at teste en forbedret version af komponenterne i MailWall løsning. Dette har udmundet sig i et forbedret produkt som vi lancerer til jer indenfor ganske kort tid.

Dette betyder at vi foretager en opgradering af vores løsning natten mellem 10. november 2018 og 11. november 2018. I opgraderingsperioden vil det ikke være muligt at tilgå spamfilteret for at frigive mails eller ændre i blacklisting/whitelisting.

Opgraderingen involverer en større ændring af vores underliggende datastruktur og dette betyder at man ved første login skal bede om en ny adgangskode via funktionen “Forgot password”.

Logger man i dag ind i spamfilteret via sit domænenavn, skal man i stedet for ditdomaene.dk, benytte den mailadresse hvor man modtager sine daglige mailrapport. Er man i tvivl omkring hvilken mailadresse der står tilknyttet, så kan man altid kontakt vores kundeservice.

Hvad betyder det opgraderede spamfilter for mig?

Hvis du ikke har abonnement på vores MailWall løsning, så skal du ikke foretage dig noget.

Når det nye spamfilter er sat i drift vil man opleve en mere effektiv filtrering og scanning af mail, samt en række nye funktioner i brugerfladen. Herunder er blot nogle af de forbedringer som vi har foretaget:

 • Ny optimeret brugerflade der fungerer på tværs af enheder, så det nu også er muligt at benytte spamfilteret fra smartphones og tablets
 • Øget sikkerhed ved tilgang til spamfilterets brugerflade
 • Kraftigt forbedret ydeevne ved frigivelse af mails, samt ved brug af den indbyggede rapportering i brugerfladen
 • Krypteret kommunikation mellem mailservere foretrækkes i stedet for at benytte den kommunikationstype som den modtagende mailserver tilbyder først
 • Understøttelse af 2FA (2-trins godkendelse) via engangskoder fra mobil-app
 • Forbedret håndtering af flere domæner med samme administrator-konto
 • Søgning i blacklist og whitelist

Udover ovenstående er der også foretaget en lang række opgraderinger af de underliggende komponenter der benyttes i vores spamfilter løsning og alle opgraderingerne resulterer i at vi nu kan give jer et endnu bedre produkt.

Grunden ændringerne i datastrukturen vil det være muligt at se hvilke mails der er modtaget tidligere, men disse kan ikke frigives. Skal man have frigivet en eller flere mails skal man sende en mail til vores support med de mails der skal frigives. Vi skal kende afsender, modtager, dato og emne på mailen for at frigive den rigtige mail. Man kan også nøjes med sendes os det der står i feltet “Queue ID”, da dette gør det muligt for os at fremsøge mailen i offline-kopi af den gamle løsning. Når vi modtager listen over mail der skal frigives ekspederes disse hurtigst muligt. Vær dog opmærksom på at der kan forekomme mails der lander i “uønsket post” når vi frigiver fra offline-kopi.

Skal jeg gøre noget i forbindelse med opgraderingen?

I forbindelse med opgraderingen skal du som udgangspunkt intet gøre for at din mail fortsat bliver leveret.

For at logge dig ind og frigive mails skal du huske at lave en ny adgangskode med funktionen “Forgot password”. Der vil på login-skærmen også blive vist en besked omkring dette.

 

Samtidig med lanceringen af vores opgraderede spamfilter vil der være vejledninger tilgængelig i vores vidensbase, således at det er nemt at nulstille sin adgangskode. Vidensbasen findes under menupunktet “Kundecenter -> Vidensbase”.

 

Som altid sidder vores teknikere klar til at hjælpe på support@conviator.com og 70 20 27 31, hvis der skulle være udfordringer i forbindelse med opgraderingen.

Opgradering af e-mail sikkerhed

Som et led i vores løbende optimering af sikkerheden på vores servere har vi, dags dato, foretaget en ændring af hvilke sikkerheds-standarder der understøttes ved kommunikation fra jeres e-mail programmer og vore servere.

Dette betyder at vi tidligere understøttede følgende sikkerheds-standarder for krypteret kommunikation imellem jeres e-mail programmer og vores servere:

 • TLS v1.0
 • TLS v1.1
 • TLS v1.2

Fremadrettet understøttes følgende:

 • TLS v1.2
 • TLS v1.3

Såfremt dit e-mail program ikke længere kan sende eller modtage mail, bedes du kontakte din IT-administrator for at høre hvor vidt dit e-mail program understøtter TLS v1.2 eller nyere.

Opdatering 03-09-2018 16:30

Grundet fejl i officiel dokumentation fra Apple, har brugere af iPhones under iOS 10.3.x haft udfordringer med at hente mails i dag, da TLS v1.2 skulle være understøttet på iOS 9.x. Det har dog vist sig at denne information var fejlbehæftet og i forhold til mail var dette kun gældende for afsendelse. Da vore systemer bruge de samme standarder til både afsendelse af mail og modtagelse af mail, har vi tilbagerullet den sikkerhedsmæssige ændring i vores system.

Vi beklager de gener dette har medført

Udfasning af PHP 5

Hos Conviator har vi et højt fokus på sikkerhed for vore kunders løsninger, men overgearer samtidig heller ikke så meget at det er til gene.

Med dette indlæg vil vi gerne være ude i meget god tid i forhold til udfasning af PHP 5.

Udviklerne af PHP programmeringssproget vedligeholder forskellige version af sproget i en periode efter dennes udgivelse. Dette betyder at der en gang imellem udfases en version.

PHP findes lige nu i version 5 og version 7. Version 5 lever lige nu i det sidst stadie, hvor den aktuelle version af PHP 5.6. Denne version får ikke længere sikkerhedsrettelser efter 31-12-2018, hvilket betyder at vores software leverandører vil nedlægge understøttelsen af PHP 5.6 i starten af 2019.

Med skiftet fra PHP 5 til PHP 7 sker der rigtig mange ændringer internt i programmeringssproget og dette har især lidt ældre CMS-systemer udfordringer med. Den nye version giver samtidig store hastighedsoptimeringer og sikkerhedsrettelser.

Du kan læse mere om udfasningsdatoer for PHP her.

Hvordan skal vi forholde os som kunde?

Som kunde er det vigtigt at du allerede nu sørger for at din hjemmesides programkode/CMS er klar til at køre på PHP 7 og allerede nu kan du skifte til nyeste PHP 7.2 via dit kontrolpanel.

Som en lille hjælp kan vi fra egne tests oplyse at følgende CMS-versioner fungerer med PHP 7:

 • Drupal 8 fungerer med PHP 7.1 fra version 8.4 og med PHP 7.2 når Drupal 8.5 bliver frigivet
 • Drupal 7 fungerer med PHP 7.0 på Drupal 7.58 og fremefter
 • WordPress fungerer med PHP 7 fra WordPress 4.9
 • Joomla 3.8 understøtter PHP 7
 • Magento 1.x understøtter ikke officielt PHP 7. Der er dog flere på internettet der melder om at Magento 1.9.3.x fungerer på PHP 7.0
 • Magento 2.0 understøtter PHP 7

Helt generelt set anbefaler vi dog at man, i det omfang det er muligt, benytter den nyeste version af sit CMS-system.

Bruger du ikke et af ovenstående CMS-løsninger bør du kontakte din udvikler for at finde ud af hvad mulighederne er for at blive kompatibel med PHP 7.

Har du selv lavet din hjemmesides programkode, så har PHP udviklerne udgivet en række sider der fortæller om de forskelle der ligger imellem versionerne og hvordan man opdaterer sin programkode til at være kompatibel. Du finder vejledningen her: http://php.net/manual/en/migration70.php

Nævneværdige kodeændringer

MySQL API’et er fjernet

mysql_* funktionerne er udgået/fjernet i PHP7 og man skal derfor benytte MySQLi i stedet for. Til de fleste mysql_* funktioner findes der dog tilsvarende mysqli_* funktioner

Ereg funktionerne er udfaset

Her kan man i stedet benytte preg_* funktionerne

Hvornår udfaser I PHP 5?

Da vi har rigtig mange kunder der i dag kører deres hjemmeside på PHP 5, så har vi ingen plan om at udfase PHP 5 før vi af sikkerhedsmæssige årsager bliver tvunget til det, enten i form af kritiske sikkerhedshuller der ikke bliver rettet fra udviklerne eller når vores softwareleverandør vælger at det nu er tid til at fjerne understøttelsen af PHP 5.6.

Begge dele sker dog umiddelbart først i starten af 2019, men vi har allerede nu forberedt os, ved at alle vores Linux webhoteller kører PHP 7.2 som standard, men med mulighed for at nedgradere til PHP 7.0 eller 5.6. Vi har dog ikke ændret på den PHP version der benyttes på eksisterende webhoteller.

Jeg er stadig i tvivl om jeg bliver påvirket af ændringerne?

Er du stadig i tvivl om hvor vidt du bliver påvirket af de forestående ændringer, så kontakt vores support på 70 20 27 31 eller via e-mail. Vores kundeservice og teknikere sidder klar til at hjælpe

Opgradering af navneservere

Som mange af vore kunder sikkert har bemærket, så er der over de sidste års tid løbende sket ændringer og forskellige services er flyttet til nyere og hurtigere servere. Samtidig med dette har vi arbejdet på etablering af nye navneservere der er tæt koblet med vores webservere og selvbetjeningsplatform.

Navnservere, eller DNS-servere, er de systemer der er ansvarlige for at oversætte navne til IP-adresser. uden denne service ville du selv skulle huske at google.dk ligger på 172.217.17.67.

Skiftet af vores underliggende navneservere var det sidste og mest kritiske skridt af hele overgangen til vores nye driftsmiljø og med dette skridt overstået, er vi nu endelig færdige med et langt og hårdt flyttearbejde.

Vil vi gerne takke vore kunder for at have udvist stor tålmodighed under vores flytning.

Vores domæne virker ikke længere

Efter nattens overgang til vore nye navneservere, har flere internetudbyder haft udfordringer med at få opdateret information omkring hvor hjemmesider og e-mail for vore kunder ligger. Dette normaliserer sig typisk indenfor 24 timer alt afhængig af udbyder.

Har I udfordringer eller spørgsmål i forhold til vores skift af navnservere, så er vores kundeservice klar ved telefonen og ser frem til at hjælpe jer.

Velkommen til det nye conviator.com

Vi har siden 2011 haft en hjemmeside, der på daværende tidspunkt var moderne og tidssvarende. Desværre er tiden løbet af den gamle hjemmeside og den trængte efterhånden til et frisk pust.

Vi er derfor stolte over at kunne lancere det nye conviator.com. Den nye hjemmeside har fået et nyt mobilvenligt og moderne design og indholdet er bygget op på en let og overskuelig måde. Samtidig er den nye hjemmeside bedre koblet til vores selvbetjeningsplatform, hvilket betyder at du nu kan finde de fleste af vores produkter og services direkte på hjemmesiden og bestille med et enkelt klik.

Vores nye hjemmeside indeholder også en ny FAQ, samt en vidensbase. Begge ændres og udbygges løbende med relevant information for vore nuværende og nye kunder.

Med den nye hjemmeside vil vi samtidig signalere afslutningen af et næsten 2 år langt projekt med at få ryddet op i gamle systemer og optimeret vores driftsmiljø til en hurtigere og mere sikker dagligdag.

Skulle I have spørgsmål eller udfordringer, så sidder vores kundeservice og teknikere som altid klar til at hjælpe jer.